Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ ΓΙΑ ΨΥΧΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!



 Αληθινός χείμαρρος ήταν το βράδυ της παραμονής του Αγίου Δημητρίου ο γέροντας Μόδεστος, μιλώντας ασταμάτητα επί ώρες, ακούραστα, σαν γάργαρο νερό, μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό, εορτάζοντα Ναό του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλήτου Πολιούχου της Θεσσαλονίκης!
Πλήθος διψασμένου κόσμου μαζεύτηκε γύρω του, ακούγοντάς τον με προσοχή, καθώς μιλούσε απλά, ταπεινά και με δύναμη Πίστης, απαντώντας και σε πολλές ερωτήσεις.
Ο απλούς γέροντας Μόδεστος, γεννήθηκε το 1930 της Αγίας Άννης και μόνασε επί 27 χρόνια στην Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης στον Άγιον Όρος, ενώ επί 40 χρόνια είναι Ιεραπόστολος εν τω κόσμω, στην Ελλάδα μας, έπειτα από υπόδειξη φωτισμένου Αγιορείτη Ερημίτη Γρηγορίου, εγκλείστου επί 45 χρόνια στον Άγιον Όρος!
Τις τελευταίες δεκαετίες είναι "σήμα κατατεθέν" μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ωφελώντας πολλές ψυχές, καθώς αυτό που πραγματικά λείπει είναι αυτό που κάνει: ιεραπόστολος μέσα στον σύγχρονο μπερδεμένο και γεμάτο προβλήματα κόσμο της πατρίδας μας!
Μόλις τέλειωσε ο κατανυκτικός, πανηγυρικός Εσπερινός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, λες και γέμισαν οι "μπαταρίες" του, ο γέροντας, παρά τα 85 του χρόνια, άρχισε σαν χείμαρρος να μιλά στον κόσμο επί τρεις ολόκληρες ώρες, ώσπου εκκενώθηκε ο Ναός περί τις 12.15 τα μεσάνυχτα για να ετοιμαστεί για την επομένη της εορτής, που θα ερχόταν ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος.
Θα προσπαθήσουμε να τα καταγράψουμε τα κυριότερα από αυτά που είπε επιγραμματικά και απλά ο γέροντας, με την βεβαιότητα ότι θα ωφεληθούν πολλοί:
Γέροντας Μόδεστος 25-10-2015 μ.Χ.:
  • Όποιος διαβάζει συνεχώς επί τρεις φορές την ημέρα τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς, η Παναγιά θα του δώσει ό,τι της ζητήσει! Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα και θαύματα! 
  • Να μην βλασφημείτε ποτέ! Να το πείτε στα παιδιά! Γιατί θα ΄ρθει πρώτο ατύχημα με το αυτοκίνητο, δεύτερο ατύχημα, τρίτο και τέλος!
  • Να μην κάνετε σαρκική αμαρτία μέσα στο αυτοκίνητο! Θα έρθει αυτοκινητιστικό ατύχημα! 
  • Με τρία πράγματα ο Διάβολος μας παίρνει στην Κόλαση: σαρκικά, αιρέσεις και μαγεία!
  • Νύχτα γεννήθηκε ο Χριστός, νύχτα Αναστήθηκε, νύχτα θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.
  • Είδε κάποιος αυτούς που αυτοκτόνησαν να είναι κρεμασμένοι ανάποδα από τα πόδια σε ένα μέρος που μυρίζει ανυπόφορα! Αυτοί έκαναν φόνο (του εαυτού τους) χωρίς να μπορούν να μετανοήσουν οι ίδιοι, επειδή πέθαναν.
  • Για όσους δικούς μας κοιμήθηκαν, ελεημοσύνες, λαμπάδες, μνημόσυνα, σαρανταλείτουργα, συνέχεια. Δεν μπορεί κανείς να τους βοηθήσει εκεί, παρά μόνον εμείς, ζητώντας με έργα το έλεος του Θεού.
  • Η ελεημοσύνη σε βγάζει από την κόλαση. Δίνε, βοήθα, ελεημοσύνη. Η Παναγιά γονατιστή θα πέσει στα πόδια του Χριστού για τους ελεήμονες, για τους αμαρτωλούς ελεήμονες. Θα πάνε σε ανάπαυση. Θα γλιτώσουν την κόλαση.
  • Να κάνουμε υπομονή. Να μην απελπιζόμαστε ποτέ.
  • Να μετανοήσουμε και να Εξομολογούμαστε, γιατί στον άλλο κόσμο μετάνοια δεν υπάρχει. Και να Κοινωνούμε μία φορά τον μήνα οι παντρεμένοι, με αποχή από τα συζυγικά 3 μέρες πριν και 3 μέρες μετά τη Θεία Κοινωνία. Τα κορίτσια και οι χήρες, όταν δεν έχουν τα γυναικεία, να Κοινωνούν κάθε Κυριακή. Όλα αυτά τηρώντας την νερόβραστη νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής. 
  • Όταν Εκκλησιάζεσαι την Κυριακή παίρνεις 17.000 βαθμούς. Όταν Κοινωνάς 33.000. Όταν Εξομολογείσαι 70.000 βαθμούς!
  • Μόλις Εξομολογηθείς,  ο Θεός σου χτίζει στον Παράδεισο πύργο με εκκλησία και καντήλα ακοίμητη! Έσβησε η καντήλα, ανεβαίνεις επάνω! Και το βρίσκεις έτοιμο!
  • Προορατικός Πνευματικός είναι ο πατήρ Αστέριος στον Άγιο Χρυσόστομο, πίσω από το Θεαγένειο Θεσσαλονίκης. Τετάρτη και Πέμπτη. Εκεί να πάτε. Κάτω πάλι, να πάτε στο Πέραμα, στον παπα-Γιάννη!
  • Να βαφτίζουμε παιδιά, αλλά πάντα ή μόνο αγόρια ή μόνο κορίτσια, μην τύχει τα βαφτιστήρια και σμίξουν από άγνοια σαν μεγαλώσουν και δεν πρέπει. 
  • Ρώτησα, λέει πάντα ο γέροντας Μόδεστος, έναν Ερημίτη (Αγιορείτη μοναχό) "όταν θα πάρουμε την Πόλη θα είναι ο Βαρθολομαίος Πατριάρχης"; Και μου είπε όχι. Θα είναι άλλος...
  • Μεγάλη καταστροφή θα πάθει η Αμερική, η "Βαβυλών"!
  • Έρχεται η δόξα της Ελλάδας! Τρεις αυτοκρατορίες θα έχουμε: του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Βυζαντίου και του Αγίου Βασιλέως Ιωάννη! Αυτή που έρχεται!
  • Ο Θεός θα επιτρέψει να μας χτυπήσουν οι Τούρκοι, μόνο και μόνο για να δοθεί η αφορμή επίθεσης των Ρώσων κατά της Τουρκίας!
  • Η Αγία Γραφή τα λέει όλα όσα θα γίνουν με τον Πόλεμο και τους Ρώσους (Γωγ, Μαγώγ, Ρως...) που θα φτάσουν ως το Ισραήλ... Και στην Πόλη θα γίνει μεγάλος Πόλεμος και τότε θα φανερωθεί αστέρας και ουράνιο τόξο, στην άκρη του οποίου, ανάμεσα σε δύο κίονες θα βρίσκεται ο Ιωάννης! Διεθνής Επιτροπή θα πάει εκεί να τον παραλάβει και να τον στέψει στην Αγια Σοφιά! Πρώτοι θα πιστέψουν οι Γερμανοί, θα βάλουν μετάνοια στον Ιωάννη και θα γίνουν Ορθόδοξοι! Ο Ρώσος όμως δεν θα πιστεύει και δεν θα βάζει μετάνοια. Τότε ο Μιχαήλ (Αρχάγγελος) που θα είναι δίπλα στον Βασιλιά Ιωάννη, θα του πει "πες τρεις φορές εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος" και τότε θα βουλιάξει μονομιάς όλος ο Ρωσικός Στόλος! Τότε ο Ρώσος θα πιστέψει και θα βάλει μετάνοια στον Άγιο Βασιλέα Ιωάννη! Η Κωνσταντινούπολη έτσι θα μας δοθεί. Τότε θα ανοίξουν οι θησαυροί της γης!
  • Ο Αντίχριστος θα έρθει μετά, όπως τα αναφέρει με τη σειρά ο Όσιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός στο σχετικό βιβλίο.
  • Αν επιστρέψει στην Ορθοδοξία Μασόνος, ο Θεός θα του δώσει μισθό Βασιλιά! Αν επιστρέψει Ιεχωβάς, Ευαγγελικός και άλλοι αιρετικοί, μισθό Στρατηγού ή Αξιωματικού!
    ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ