Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ  ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥ.



Πρέπει να έχουμε μέτρο και ποικιλία στα αποθηκευμένα τρόφιμα.
Δεν πρέπει να αποθηκεύσουμε τεράστιες ποσότητες ενός μόνο είδους τροφής, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε άφθονα διαφορετικά τρόφιμα.

Η λίστα των αποθηκευμένων τροφίμων πρέπει να περιλαμβάνει κάποιες βασικές κατηγορίες τροφίμων.
Βασική και επεξεργάσιμη τροφή.
Κονσέρβες.
Διάφορα συμπληρωματικά τρόφιμα.
Αλάτι, ζάχαρη και τσάι 
Ρύζι λευκό.
Σιτάρι (περιλαμβάνονται τα ζυμαρικά)
Καλαμπόκι
Λάδι (ελαιόλαδο και σπορέλαιο)


Κονσέρβες κρέατος και ψαριού
Κονσέρβες λαχανικών και φρούτων
Κονσέρβες λιπαρών κίτρινων τυριών
Γάλα (εβαπορέ - σε σκόνη)


Παστέλι
Μέλι
Ξηρούς καρπούς
Δημητριακά
Καφές
Κακάο
Καρυκεύματα
Ξύδι
Σόδα
Μαγιά
Διάφορα τυποποιημένα σνακ
Πολυβιταμίνες
Φρυγανιές
Παξιμάδια
Φακελάκια βιταμίνης C
Ελιές
Μπάρες ενέργειας
Σοκολάτα κουβερτούρα

Το αλάτι, τη ζάχαρη και το τσάι τα θεωρούμε ξεχωριστή κατηγορία γιατί είναι από τα αγαθά τα οποία θα χρειαστούμε και σε περίπτωση αφυδάτωσης και προβλήματος των εντέρων, κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Το ξύδι επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν καθαριστικό ή αν με μια δέσμη μπαταριών και δύο καλώδια το ηλεκτρολύσουμε τότε έχουμε δημιουργία χλωρίνης.

Με το αλάτι μπορούμε σε δασώδη περιοχή να δημιουργήσουμε δόλωμα (ρίχνοντας μια ποσότητα στο έδαφος)για μικρά ζώα, σε περίπτωση που χρειαστεί να κυνηγήσουμε. Όλα τα ζώα στα δάση ψάχνουν για πηγές νατρίου.

Φροντίζουμε όλα τα τρόφιμα να βρίσκονται σε περιβάλλον σκοτεινό και χωρίς υγρασία και να είναι αεροστεγώς κλεισμένα.
Ακολουθούμε πάντα τον κανόνα “το πιό παλιό καταναλώνεται πρώτο”.